جراحی بینی استخوانی یکی از انواع جراحی های زیبایی بینی است که برای افراد دارای بینی استخوانی انجام می شود. به دلیل تفاوت هایی که میان بینی استخوانی و گوشتی وجود دارد اقدامات و تکنیک هایی که در روند جراحی بینی استخوانی انجام می شود متفاوت است.
در ادامه قرار است یک بخشی را به طور اختصاصی به سن مناسب جراحی بینی استخوانی بپردازیم. اما در ابتدا در خصوص سایر موضوعاتی که در زمینه جراحی بینی استخوان مطرح می شود، مباحثی را عنوان خواهیم کرد.

ویژگی های بینی استخوانی
مهم ترین ویژگی هایی که در بینی های استخوانی دیده می شود موارد زیر هستند:
- دارای پوستی نازک: ضخامت پوست بینی از مهم ترین و اصلی ترین تفاوت هایی است که در هنگام شناسایی بینی استخوانی از سایر انواع بینی ها مورد توجه قرار می گیرد. بینی های استخوانی دارای پوستی نازک هستند که روی استخوانی بزرگ کشیده است.
- استخوان بزرگ
- قوز روی بینی: در اغلب وارد بینی های استخوانی دارای قوزی هستند که سبب می شود به این نوع بینی ها بینی عقابی یا بینی کمانی گفته شود. همین عامل سبب می شود که بینی ظاهری بدفرم داشته باشد و افراد تصمیم بگیرند که نسبت به جراحی بینی اقدام کنند.
- غضروف بزرگ: بینی های استخوانی غضروف بزرگی دارند. به همین دلیل است که نوک بینی از نقطه تکیه گاه خوبی برخوردار است در نتیجه بعد از جراحی بینی احتمال این که نوک بینی دچار افتادگی شود از بین خواهد رفت.


چگونگی انجام جراحی بینی استخوانی
مهم ترین مراحلی که برای این جراحی طی می شود موارد زیر هستند:
در ابتدا فرد تحت بیهوشی عمومی باید قرار گیرد. یعنی با تزریق مواد بیهوشی فرد در حالت بیهوشی عمومی قرار می گیرد.
سپس با توجه به آناتومی بینی و برنامه ای که از قبل طراحی شده است باید برش هایی که در بخش های مختلف پوست بینی ایجاد شود. پوست بینی از استخوان ها و غضروف های تحتانی بینی جدا شده و به سمت بالا کشیده می شود.
این اقدامات این امکان را فراهم می کند که جراح بینی به بخش های داخلی بینی دسترسی پیدا کند. سپی با برداشت استخوان ها و غضروف های اضافی سایز بینی را بهبود می بخشد.
پس از آن که تمامی نواحی اضافی بینی برداشت شد پوست بینی به محل اصلی باز می گردد.
در این مرحله تقریباً اقدامات جراحی بینی به اتمام رسیده است و باید در محل برش های ایجاد شده بخیه هایی زده شود.
در نهایت با پانسمان کردن محل جراحی روند جراحی به طور کامل به اتمام می رسد.
مزایای جراحی بینی استخوانی
مزایای که جراحی بینی استخوانی در پی دارد موارد زیر هستند:
- برداشت استخوان اضافی بینی و کاهش سایز استخوان
- برداشت غضروف اضافی بینی
- برداشت پوست اضافی بینی
- برداشت قوز روی بینی
- بالا آوردن نوک بینی به طوری که افتادگی در این ناحیه مشاهده نشود.
- افزایش اعتماد به نفس افراد


معایب و عوارض جراحی بینی استخوانی
هر عمل جراحی دیگر مثل درمانی یا زیبایی به طور کلی جراحی هایی هستند که با عارضه و پیامد های منفی همراه خواهند بود. به همین دلیل این جراحی نیز با عارضه هایی ابتدایی و طبیعی همراه است که باید بدان توجه داشته باشید.
مثل:
- خونریزی
- کبودی
- تورم و التهاب
- درد مختصر: درد هایی که تجربه می کنید بسیار مختصر است و با قرص های مسکن قابل کنترل است.
- بروز عفونت در بخش های مختلف بینی: این عارضه طبیعی نیست و برای جلوگیری از بروز آن از دارو هایی باید استفاده شود که از عفونت کردن جلوگیری کند.
اما خونریزی و کبودی و التهاب بعد از گذشت مدت زمانی کمتر از یکماه به طور کامل از بین خواهند رفت.
بسیاری از افرادی که دغدغه انجام جراحی بینی را دارند این پرسش را مکرراً می پرسند که بهترین سن برای جراحی بینی چقدر است؟.
خاتمه
مهم ترین بخشی که در این مقاله آمد بخشی بود که در خصوص هزینه جراحی بینی استخوانی مواردی را یادآور شدیم. توصیه مان این است که در ابتدا قبل از این که هر اقدامی انجام دهید با بهترین جراح بینی استخوانی مشورت هایی را داشته باشید تا بهترین تصمیم را در خصوص انجام یا عدم انجام این جراحی اتخاذ کنید.
0 دیدگاه